חוק גג אסבסט בישראל - מהן התקנות?
גג אסבסט מהווה מזמן מאפיין שכיח בנוף הישראלי, אך ככל שגדלה המודעות לסיכונים הבריאותיים הכרוכים בחשיפה לאסבסט, הנוף המשפטי סביב שימוש בגג אסבסט התפתח בצורה משמעותית. ממשלת ישראל חוקקה חוקים ותקנות מחמירים לניטור וניהול ובסופו של דבר הסרה ופינוי של גגות אסבסט או תקרת אסבסט, תוך הבטחת בטיחותם ורווחתם של אזרחיה.
אחד הצעדים המשפטיים המשמעותיים ביותר הנוגעים לגגות אסבסט בישראל הוא האיסור המקיף על שימוש והתקנה של חומרי קירוי אסבסט חדשים. איסור זה, שהוכנס בשנת 2001, מילא תפקיד מכריע בהפחתת הסיכונים הבריאותיים הכרוכים בחשיפה לאסבסט. היא אוסרת על שימוש ביריעות אסבסט צמנט ומוצרים נלווים בבנייה ומחייבת את החלפתן בחלופות בטוחות יותר. חקיקה זו היא עדות למחויבותה של ישראל להגן על בריאות הציבור, שכן סיבי אסבסט מגגות מתקלקלים עלולים להוות סיכונים בריאותיים חמורים בשאיפה.
בעוד שהאיסור על חומרי קירוי אסבסט חדשים מתייחס לסיכונים עתידיים, חשוב לא פחות לנהל גגות אסבסט קיימים. ישראל הקימה מסגרת חוקית להתמודדות גם עם האתגר הזה. בעלי מבנים עם גגות אסבסט נדרשים לעמוד בתקנות ספציפיות לתחזוקה ושיפוץ. תקנות אלו מטרתן למנוע מסיבי אסבסט להסתובב באוויר ועלול לפגוע בדיירים או בעובדים. יש להזמין אנשי מקצוע מורשים לכל עבודה הכרוכה בגגות אסבסט, תוך הקפדה על אמצעי בטיחות נאותים וסילוק חומרים המכילים אסבסט מתבצע באופן שאינו פוגע בסביבה. על ידי הסדרת התחזוקה והשיפוץ של גגות אסבסט קיימים בידי קבלנים מורשים לפינוי אסבסט, ישראל שואפת למזער סיכונים בריאותיים תוך מעבר לחומרי בניין נטולי אסבסט.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם